جناب آقاي مهندس صادق فر با سلام احتراما پيرو پيام هاي قبلي جهت راهنمايي بنده و تشکر فراوان از بابت پاسخ هاي شما و کرفتن وقت گران بهاي جنابعالي خواهشمند است باز بنده را در خصوص پرسش هايي بشرح ذيل راهنمايي فرماييد: 1. بعد از مطالعات بيشتر بروي الزامات ايزو 9001:2008 جهت تهيه يک نقشه فرايندي براي شرکت و تهيه شناسه فرايندي شامل (مشخص کردن مسئول فرايند، ورودي ها و خروجي هاي فرايندي، نحوه پايش و اندازه گيري فرايندها، مدارک مربوطه، دوره گزارش دهي، تجهيزات و امکانات مورد نياز فرايند و ...) و با توجه به مطالعاتي كه بر روي اسناد مديريت کيفيت ساير شرکت ها انجام دادم به تناقضاتي برخورد نموده ام که خواهشمند است در مشخص نمودن فرآيندهاي شرکت بنده را راهنمايي فرماييد. آيا براي هر اقدامي که بتوان براي آن مشخصات فوق را بيان نمود مي توان بعنوان فرايند برايش نقشه و ساير موارد را استفاده نمود؟ آن وقت مثلا کار واحد اداري که شامل امور قراردادها و ثبت در کامپيوتر و .... مي گردد در کجا آورد شود؟ بعضا مشاهده مي گردد در برخي از شرکت ها واحد اداري بعنوان فرايند آمده و مورد پايش قرار مي گيرد و در برخي از شرکت ها خير؟ مثلا شما فرموديد آوردن شخصي مثل مديريت و نماينده مديريت، بعنوان فرايند کاري کاملا بي سليقگي بشمار مي آيد پس چطور و چرا در نظامنامه براي مسئوليت مديريت و نماينده مديريت وظيفه تعيين نموده است؟ مثلا تجزيه و تحليل داده ها يک فعاليت است ليکن در برخ از شرکت ها بعنوان يک فرايند که مسئولش نمايند مديريت، ورودي ها از عملکرد ساير واحدها و خروجي ها بعنوان گزارش مشخص شده است و در نقشه فرايندي نيز بکار رفته است. خواهشمند است بنده را در تفاوت ها و تناقضات مشاهده شده در بين شرکت ها و مشخص نمودن فرايندهاي يک شرکت راهنمايي فرماييد جايگاه يک کار اداري در سازمان چگونه بايد ديده شود مثلا عمليات قراردادن بستن يا ثبت اسناد حسابداري در واحد اداري و ... آيا ارتباطي بين الزامات استاندارد با فرايند وجود دارد بدين معني که مثلا بند 7-4 خريد است پس خريد يک فرايند و يا بند 6 مديريت منابع است، در نتيجه مديريت منابع يک فرايند است و يا تجزيه و تحليل بند 8-4 است و بنابراين اين يک فرايند است. اصلا فرايند چيست؟ مثلا مراحل ثبت اسناد که ورودي آن فاکتور ها بوده و خروجي آن صورت حاسب مالي بوده و از آن نتايج بسياري در تجزيه و تحليل شرکت و توان شرکت و ساير مسائل مديريت مي توان استنتاج نمود در کجا جاي دارد؟ آيا بهبود يک فرايند است؟ آيا آموزش يک فرايند است؟ مي خواهم با کمک جنابعالي اين موضوع برايم کاملا مشخص شود؟ اگر امکان داشته باشد.
2- پرسش بعدي من اينست که چنانچه ما بخواهيم بعنوان توليد کننده در يک محصول معرفي شويم آيا مي توانيم موضوع برون سپاري شده و فرايندي تحت عنوان توليد و تعمير ما نداشته باشيم ولي گواهي ساخت محصول و ce و غيره بنام شرکت ما باشد؟ يعني اگر محصولي بنام شرکت ما که پروانه ساخت آن را هم گرفتيم مي تواند برون سپاري شده باشد؟ آيا اگر جواب آري هست ما بايد بروي خط آنان کنترل داشته باشيم؟
عليك سلام اگر چه شما به صورت شمارش شده تنها دو پرسش را مطرح كرده ايد ليكن پرسش هاي اصلي و ريزشده بيش از اين دو است. اجازه دهيد براي پاسخ به پرسش شماره يك شما از جدول زير استفاده كنم:
در مورد پرسش دوم شما بايد عرض كنم كه اين موضوع كاملا از تخصص بنده خارج است و متاسفانه نمي توانم به آن پاسخ دهم چرا كه امكان برون سپاري تمامي فرايندها به خصوص فرايندهاي تحقق محصول در يك سازمان از نظر الزامات قانوني و مقررات دولتي بايد بررس گردد و اين مورد به استاندارد ايزو 9001 ربطي ندارد. اگر امكان قانوني آن فراهم باشد، با توجه به توضيحاتي كه استاندارد ايزو در انتهاي بند 4-1 براي مقوله برون سپاري داده است هيچ مشكلي از نظر استاندارد ايزو 9001 وجود ندارد. |
ایزو ۹۰۰۱ > ۹- پاسخ های مشاور مدیریت >