Q.24

posted Dec 31, 2010, 10:23 PM by حسين صادق‌فر   [ updated Dec 31, 2010, 10:24 PM ]

با سلام خدمت آقای مهندس صادق فر

اینجانب در شرکت تولیدی پلاستیک و بسته بندی به عنوان نماینده مدیریت در IMS می باشم و در حال بررسی ایجاد فرایندی برای طراحی می باشم.

در حال حاضر بند 7-3 استاندارد جزو استثنائات می باشد.

آیا امکان دارد یک نمونه روش اجرایی برای طراحی محصول مطابق با بند 7-3 استاندارد ISO 9001  بفرستید.

 

عليك سلام

1- چگونه تا به حال اين بند كاربرد نداشته ولي الان كاربردي شده است؟ پاسخ به اين پرسش بسيار مهم است چرا كه ممكن است در گذشته اشتباه در برداشت از اين بند بوده باشد يا اينكه در حال حاضر نيازي به كاربرد اين بند نباشد كه در غير اين صورت باعث صرف هزينه پياده سازي اين بند در سازمان شويد و اين خوب نيست!

2- اين كه به دنبال يك روش اجرايي مهيا، براي طراحي محصول باشيد و از آن بخواهيد الگو برداري كنيد اصلا كار خوبي نيست و من توصيه نمي كنم. البته اگر گوگل كنيد حتما چيزهايي خواهيد يافت ولي معتقدم راه بهتري وجود دارد و آن اينكه الزامات بند 7-3 استاندارد ايزو 9001 را مطالعه نماييد و آنها را براي سازمان خودتان قواره ساخت (tailoring) نماييد.

در اين صورت از همراهي بنده نيز بي نصيب نخواهيد ماند.

 

 

جناب مهندس صادق فر با سلام و تشکر از پاسخ به پرسش هاي قبلی

در صنایع غذایی بعنوان مثال تولید نوشیدنی یا کنسرو و ... بند 7-3 الزامات ایزو 9001 توسط چه واحدهای سازمانی یا بخشی کنترل می شود؟ آیا صحه گذاری با کنترل کیفیت است؟ بخشی بنام طراحی جهت تصدیق یا موارد دیگر در این مدل سازمان ها وجود دارد؟ 

عليك سلام

بند 7-3 مربوط به طراحي و توسعه محصول است و اگر سازمان شما از فرمولاسيون تكراري يا استاندارد براي توليد محصولات خود استفاده مي نمايد اين بند در سازمان كاربرد ندارد. مگر اين كه فرمولاسيون جديد داشته باشيد و اين فرمولاسيون را خودتان ابداع كرده باشيد. در اين صورت بند 7-3 استاندارد ايزو 9001 كاربرد داشته و بهترين واحد سازماني متولي اين كار مي تواند واحد تحقيق و توسعه باشد. 

Comments